vie

04

jul

2014

ferro de seda

escala de ferro

Hola a tots!!

Avui tornem amb la reforma que fa uns dies us ensenyava.

Mireu l'escala, es va construir fa uns 15 anys... on els materials d'acabat van ser peces de tarrazo senceres i fusta i ferro per formar la barana. Una escala de 2 trams, on en el canvi de sentit s'arpofita l'espai al màxim i es divideixen els replans en 2 alçades. Això fa que no sigui massa còmode, ja que l'espai que queda per posar els peus és molt petita i triangulada. I a més hi afegim que l'ampada és justa i fa que ens quedi un sota escala poc aprofitable. Sovint trobem que s'hi fan armaris però sempre queden racons difícils de netejar.

Doncs després de barallar-nos unes quantes hores amb el dibuix d'aquesta escala vam trobar una solució pràctica, simple i elegant. I un cop més el ferro ens soluciona un "problema". Ja que construïm una escala de ferro a sobre l'existent, de manera que sense massa enderroc canviem l'estil, la forma i les mides de l'escala!!

 

Leer más 8 comentarios

mié

02

jul

2014

millor una textura que un color

hola!!

avui reculem una miqueta... i us ensenyo com va el pis que vam començar a reformar l'any passat... sí sí!! l'any passat, és una reforma on tot s'està fent a mida i això fa que sigui tot més lent.

En aquestes imatges podeu veure l'arrambador... si recordeu unes portes que us vaig ensenyar que havíem recuperat d'una casa antiga... doncs també en vam aprofitar aquest arrambador, no sabíem si el col.locaríem però li hem trobat un lloc especial en un dormitori polivalent. Ja veieu que el dibuix que fa és bastant recargolat...jeje i de bones a primeres sembla que no hagi de quedar bé en un pis on tot és tant blanc i llis, però un cop pintat tot blanc com la paret queda preciós!!

Sovint pensem que si pintem una paret d'un color donem vida a un espai, doncs no, el que fem moltes vegades és empetitir el lloc a no ser que el color tingui una funció concreta.

JO SEMPRE DIC QUE ÉS MILLOR UNA TEXTURA QUE UN COLOR, JA QUE DÓNA RIQUESA A L'ESPAI.

Leer más 0 comentarios

mié

04

jun

2014

pel davant i pel darrera

pel davant i pel darrera

Hola a tots!!

aquest bany va taaant ràpid que quasi no em dóna temps d'escriure el que passa!!

Pel davant i pel darrera és el que veieu en aquesta imatge... normalment per passar instal.lacions fem regates a les parets, passem el tub corrugat necessari i després tapem però a vegades per fer-ho més senzill es pot fer això. I això és un punt de llum que volem posar a la paret de l'escala on ara no n'hi ha cap. A l'esquerra veieu on hem marcat on el volem i a la dreta veieu la paret del darrera, on des de l'interruptor fem sortir el tub corrugat fins al punt marcat, i fent uns foradets va passant per dintre les totxanes.

Al post anterior pensàvem que avui ja trobaríem el plat de dutxa acabat però no ha estat així ja que al bany de la planta baixa hi ha hagut sorpreses... (que us explicaré al proper post) i no hi ha hagut temps per fer el plat de dutxa.

Però us ensenyo la planta de l'habitació principal tal com quedarà.

Leer más 1 comentarios

vie

30

may

2014

circuit rutinari matinal

Hola a tots!!

arranquem nou projecte!! aquesta setmana hem començat la reforma d'una vivenda. No és una reforma integral, actuem en diversos punts que us aniré ensenyant.

Hem començat pel bany principal situat a la planta superior, aquí el veieu tal com és ara. El canvi principal que ens demanaven era canviar la banyera per un plat de dutxa. La nostra proposta ha anat una mica més enllà i plantegem obrir un pas del bany al vestidor que actualment és a l'habitació del costat. Creiem més pràctic tenir el vestidor a prop del bany, ja que normalment el circuit rutinari matinal... (per dir-ho d'alguna manera... jjejej) és WC-DUTXA-LAVABO-VESTIDOR-LAVABO  i cap a la cuina a esmorzar o ràpid a treballar no???

Ens hem trobat amb una paret estranya... ja que temps enrera aquest bany no existia i era terrssa, per tant la paret on hi hem de fer el pas era paret de façana i a més també hi passa el tub de l'extractor de la cuina. Això es fa plantjar el resultat un cop repiquem la paret i sapiguem exactament per on passa la xemeneia i com és aquesta paret de façana.

Leer más 14 comentarios

mié

23

abr

2014

i finalment.... CASA MARIA

paviment hidràulic
Leer más 2 comentarios

vie

14

mar

2014

i ja hem obert!!!!

restaurant casa maria banyoles
Leer más 1 comentarios

mié

26

feb

2014

i ara què.......???

molt bé... i ara què??!!!

jo em pregunto: com hem de fer el pas de la fase 1 a la fase 2?

 

Tenim 3 temes imprescindibles:

- mantenir l'activitat

- mantenir la connexió entre cuina i sala (barra)

- mantenir la independència entre la fase 1 i la fase 2

Aquests són els 3 punts importants intocables!!!

Hem de tenir en compte que en aquest restaurant NO tanquen cap dia de l'any!! Que ara mateix la cuina està connectada amb la barra i la sala a la zona de la fase 2, i ja és la definitiva. I també, que vam fer una paret de pladur provisional per separar la fase 1 de la 2 per evitar brutícia i sorolls i aquí és on hem acabat el paviment i el sostre nous, i cal tenir en compte com fem la continuitat d'un i altre, pensant en les guies, alçades, etc.

 

A la reunió d'avui ho hem estat valorant durant una bona estona. Perquè a més de tot això, tenim diversos elements, com són la barra, el moble central, un banc... que formen part de la fase 1 però que pel muntatge necessitem la fase 2... complicat oi?...

 

Doncs bé, el que està clar és que hem de fer una nova paret de pladur provisional per poder fer les continuitats, que necessitem tenir la barra en plè funcionament abans de desmuntar l'actual i que la connexió entre barra i cuina haurà de ser provisional i potser una mica improvitzada i incòmode... però segur que es farà.

I el que em sap greu a mi  :(  però haurà d'esperar... serà el muntatge dels elements que donaran caràcter al local, o sigui el moble central i el banc... però què hi farem... diuen que el bó es fa esperar... jejjejej

 

 

 

Leer más 3 comentarios

mar

25

feb

2014

pel forat del pany

Hola a tots!

i com a setmana crítica que és, hi haurà coses noves cada dia!!!

Avui el fuster ja ha avançat coses.

Ja tenim les portes correderes dels banys muntades, aquí veieu com encaixen els rodaments que correran per les guies que ja vam veure en aquest post al començament del seguiment d'aquesta reforma.

També hi ha totes les tapetes d'acabats. Hem optat pel DM i d'aquesta manera l'hem pogut pintar del mateix color que les parets perquè quedi integrat. La pintura és un lacat satinat perquè sigui més resistent als cops i fregaments.

En aquest forat hi anirà el pany, serà una peça d'acer inoxidable i quedarà enrasada al panell perquè així la porta pugui "amagar-se" al màxim dins la paret i tinguem el pas necessari que mana la normativa.

També hi podeu entreveure algun detall dels banys pel forat del pany... que ja vindrà més endavant!! no queda gaire... jejejej

 

Leer más 0 comentarios

lun

24

feb

2014

una setmana crítica

Bon dia!!!

tenim feina acumulada!! i estem a la recta final de la primera fase de la reforma del restaurant! Aquesta setmana serà crítica perquè farem el canvi de la 1a fase a la 2a fase, i això vol dir que aquesta primera ja ha d'estar en funcionament per no tancar l'activitat tal com us explicava en els primers posts del seguiment. Per això hauran de treballar gairebé tots els industrials a l'hora. Tindrem els lampistes, fusters i pintors a l'interior i els constructors a l'exterior.

A l'exterior enllestint la terrassa, la rampa i l'escala. A les imatges podeu veure com col.loquen el gres porcel·lànic antilliscant. També podeu veure el muntatge de la barana i les jardineres d'acabat revestides de tela asfàltica per evitar filtracions.

 

Leer más 0 comentarios

mié

12

feb

2014

contemplant les musaranyes...

Hola a tots!!

ara ens passem les visites d'obra mirant els sostres... i no sé perquè em fa pensar quan de petita em quedava pensativa i el meu pare em deia si estava "contemplant les musaranyes"... jejjeje d'aquí vé el títol del post d'avui. Per cert, sabeu què és una musaranya?...

Hem volgut donar valor al sostre del restaurant, construint diferents alçades i materials, aquí veieu l'estructura que subjectarà el sostre de més alçada, he marcat en rosa les guies primàries i en verd les secundàries com diu l'instal.lador. Es tracta de formar una quadrícula per poguer-hi collar la planxa d'acabat cada 60cm perquè no flexi.

També hi podeu veure el conducte del recuperador d'aire que us parlava l'altre dia.

Aquesta formació de sostre escalonat ens permetrà també instal.lar una il.luminació molt versàtil i que no tindrà massa protagonisme.

La següent imatge és de lampisteria. Podeu veure les instal.lacions que s'han fet a dins la barra per la cafetera, les neveres i l'aigüera i rentagots. En aquesta ocasió hem optat per instal.lar els motors de les neveres fora de la barra, de manera que guanyem capacitat i el motor lliure sempre funciona més bé.

Leer más 2 comentarios

jue

06

feb

2014

4 setmanes

hola a tots!

aquesta és la 4a setmana de reforma del restaurant. (1a fase) Avui tenim mooolta informació!! ;)

Hem acabat els enderrocs, els envans de nova construcció, els premarcs de les finestres i portes ja estan instal.lats i continuem amb la façana ventilada!! 

A les imatges veieu el procés, ja han desmuntat la vastida de la 2a fase i van per muntar-la a la 3a fase, on també hi podeu veure que els paletes ja han construït el muret davant la barana del balcó on hi subjectaran les guies per muntar les peces de porcel.lànic.

Els banys estan bastant enllestits, ja vau veure els elements bastidors muntats i ara ja hi ha col.locada la rajola de les parets.

Leer más 1 comentarios

vie

31

ene

2014

el fuster

bon dia!

ahir vam anar de visita al taller del fuster, perquè l'obra avança molt ràpid i necessitem tenir els mobles fets i reduir el temps de muntatge al local. Per això el fuster ja té les carcasses dels diferents elements molt avançades, i volia que ho anés a veure per donar el vist i plau. Vam rectificar alguna coseta però la resta rutlla tot bé! Aquí veieu el "moble central" i les costelles del "banc"... que està portant moooolta feina al fuster... jejjee

Hem treballat molt la fusta de pi per diferents motius: perquè al mercat trobem pi més senzill per fer estructures i elements que no es veuen però que han de suportar pes o cops, i pi de més qualitat, més triat diu el fuster, pels elements que sí que es veuen i que necessitem que no tinguin tants nusos o vetes, i que després podrem tenyir sense perdre l a naturalitat de la fusta massissa i natural. I el pí a més és una fusta relativament econòmica.

Hem diferenciat els mobles decoratius dels mobles de servei, aquests últims són els que han d'aguantar més l'activitat i per això els fem en melamina per la duresa d'aquest material però que hi afegirem alguns detalls per donar-los un toc i adequar-los a l'estil del restaurant. I els elements més decoratius els fem en pi tenyit o DM pintat.

 

I també us deixo la continuació de la façana que a hores d'ara ja deuen haver acabat la façana principal, i dilluns us ensenyaré les fotos.

 

Leer más 3 comentarios

mar

28

ene

2014

més façana

Leer más 0 comentarios

vie

24

ene

2014

la façana ventilada

Leer más 0 comentarios

mié

22

ene

2014

lampistes a la moda

visita nocturna
Leer más 0 comentarios

lun

20

ene

2014

avancem?

bon dilluns!!!

doncs sí! avancem amb la reforma del restaurant...

Aquí teniu el material preparat i alguns envans ja començats!

Ara serà feina del lampista començar a passar les intal.lacions. Hem de marcar aigües, desaigües, electricitat, extractors, etc.

Aquest és un moment delicat, perquè ha de lligar tot, no hi poden haver errors, perquè fer canvis després suposa un cost adicional que s'ha d'evitar. Per tant, s'ha de tenir clar on va cada element. Sanitaris, lavabos, endolls, interruptors, eixugamans, neveres, cafetera, i tot el que necessiti o es pugui necessitar en un restaurant, tenint en compte normatives, estètica i sobretot funcionalitat.

Aquesta és la feina de l'interiorista abans de començar l'obra, haver passat bastant de temps amb els propietaris, per coneixer-los, per saber les seves necessitats, com treballen, què els agrada, quin objectiu tenen i un cop recollida tota la informació projectar-la de manera que quedi tot de manera coherent.

I això ja ho veureu més endavant...

 

fins demà!

Leer más 0 comentarios

jue

16

ene

2014

l'escala invisible

Bé... invisible invisible no!! jejje però jo mai havia vist l'enderroc d'una escala l'obra i ho he trobat molt curiós.

Veure les entranyes d'una escala, veure què és el que fa que aguanti un bloc tan gros i massís de material perquè hi puguem pujar i baixar, i sovint saltar!!

Doncs aquí veieu l'ànima de varilla metàl.lica, encadellada entre ella per fer fort, formigó armat és com es coneix.

Sempre m'ha costat entendre com s'aguanta una escala i encara més un balcó... t'expliquen que es reparteixen les forces entre la zona del balcó i la resta de forjat, que si té una paret forta a un costat ja n'hi ha prou... si si.. mireu aquí quina paret tan gruixuda!!! jejejeje quan hem obert la paret hem vist que la façana està construïda amb un doble envà, amb una generosa càmera d'aire (per aïllar) però que uns envans, trobo jo... molt prims... però si han aguantat 30 o 40 anys... no hi ha res a dir!
El resum d'avui és el mateix d'ahir, enderrocs, enderrocs i més enderrocs!!

I ara ja tenim aquell moment en què el lampista mana la pressa per començar a passar les instal.lacions noves i el paleta encara no ha construït els envans... i gairebé ja hem passat la primera setmana... ens haurem d'espavilar una miqueta més!!!

ja us aniré informant!

 

fins demà!!

 

Leer más 0 comentarios

mié

15

ene

2014

ARRANQUEM!!!

Hola de nou!!

un cop passades les festes, arranquem el gener amb una nova obra de reforma d'un restaurant que procurarem de fer el seguiment més continuat possible.

Hem començat aquest dilluns, i disposem d'un temps màxim de 2 o 3 mesos per executar el projecte. I mentre duri l'obra no es pararà l'activitat del restaurant, evidentment... o sigui que hem de treballar vigilant sempre de molestar el mínim possible els treballadors i els clients.

Per això hem optat per fer l'obra en 2 fases; la primera serà la de la zona del bar, i la segona la zona de la sala del restaurant.

Les imatges que us ensenyo avui són de les que m'agraden a mi, jejej ja sabeu... urinaris que se veuen des del carrer....

A més els operaris han vallat la zona per seguretat amb unes lones de ratlles blanques i vermelles que m'agraden molt!! jejjejeje trobo que aporten alegria a l'edifici!!

Fins avui han estat fent enderrocs, de tots els banys, obrador i una escala d'obra que pujava al pis superior i que ara suprimim per guanyar zona al bar.

A partir de demà marcarem on van els envans nous, i així ja començarem a passar instal.lacions.

En aquesta obra també actuem a la façana, li fem un "vestit" de façana ventilada, que més endavant us explicaré i ensenyaré com funciona.

Així que ja veieu... estem distrets! esperem poguer-vos ensenyar aquest i d'altres projectes que hem anat treballant aquests darrers mesos.

 

fins demà

 

Leer más 1 comentarios

vie

13

dic

2013

recuperar

mireu quin racó tan bonic que ens ha quedat!!!

ja sabeu que a mi m'agrada recuperar, donar ús a coses que potser ja no en tindrien... doncs aquí teniu la proba!

són portes d'una vivenda antiga de Girona que segurament enderrocaran, però que jo em quedaria tot el que hi queda allà dins!!! mireu que senzilles però a la vegada quins detalls que tenen

 

la propietat necessitava més espai per guardar coses com cristalleria, la vaixella aquella que no es fa servir gaire... que no vols renunciar però que tampoc vols que ocupin massa lloc ni exposar-les en una vitrina com es feia abans... però tampoc podiem fer uns armaris convencionals que trencarien la imatge neta i simple dels espais, doncs per això hem utilitzat les portes antigues, per fer una panelat al menjador, de manera que aconseguim un espai més càlid i aprofitar el darrera per fer-hi un armari bastaaaaaant gran...

 

cal dir que ha portat una mica de feina adreçar aquestes portes, pensar com obrir-les però sense posar-hi tiradors, fer que quadressin en l'espai, arreglar els cantos una mica massa gastats... però ja veieu el resultat!! jo diria especial!

 

ara faltarà fer-los l'acabat final, que farem unes quantes mostres i us les ensenyaré, a mi ja m'agraden així...jejje però reconec que tal com estan ara fa més per una masia i no per un pis al centre de girona

 

doncs res més!!

avui ja és divendres... aquesta tarda tinc una visita que em penso que veuré coses que m'agradaran... una botiga d'aquelles on hi ha coses recuperades com us explico en aquest post...

ja us en faré cinc cèntims...

 

per cert... ja heu visitat la e-shop {factoria paper} penseu que tot es pot personalitzar i adaptar...

Leer más 1 comentarios

jue

28

nov

2013

ABANS I "DESPRÉS"

Sabeu allò de l'abans i després... jejejj doncs mireu, aquestes fotos de la llar de foc, fins i tot sense estar acabada m'agrada més ara que abans!!

Ahir va venir el serraller a muntar la caixa de ferro, ha quedat molt bonica, ja veieu... és ferro pintat al forn ... aquest acabat també el vam fer servir a la reforma de l'ÒPTICA GIRONA i a les vitrines de l'estand de LAFUNDACIÓ.

Aconsegueix que el ferro sembli lleuger, com sedós... però no perd la duresa del material! només ho hem probat en negre i blanc... miraré de demanar que m'ensenyin com queda amb altres colors i us ho ensenyo.

 

Per cert, ahir va fer UN ANY que vam inaugurar la web!!! i molt molt aviat, o sigui DILLUNS hi haurà novetats!!!!

 

Va que ja som dijous!!

jo avui vaig a una xerrada d'E-comerce que ha organitzat el CLUB DE MÀRQUETING DE GIRONA... i si no m'espavilo arribaré tard!!

 

 

Leer más 1 comentarios

jue

14

nov

2013

que algú m'ho expliqui!

que algú m'ho expliqui!!!

mireu... estem buscant el color pel vidre que revestirà la paret del plat de dutxa que és blanc de Corian. Tenim una mostra base, que nosaltres en diguem "color cafèambllet", la veieu al centre de la imatge. Doncs bé, les mostres 1, 2 i 3 són vidres pintats amb aquest mateix color!! però no s'assemblen gaire no trobeu? ni entre elles ni amb la mostra...

 

Mostra 1: vidre laminat 5+5

Mostra 2: vidre òptic laminat 5+5

Mostra 3: vidre òptic 10mm

 

Com segurament sabeu, el vidre té un tó verdós... i quan més gruix té més verdeja. Quan busquem un color ja sabem que un cop aplicat al vidre ens quedarà alterat, però fins que no fas la proba no saps si molt o poc, perquè si poses la mostra base sota un vidre laminat 5+5 es veu una mica més fosc, però el procés de pintat del vidre fa que no sembli el mateix tó!! També depen del color, els clars queden més alterats que els foscos... i en el nostre cas, el "cafèambllet" és bastant claret...

Hem optat pel vidre òptic, que per uns processos que se'ls fa en el procés de fabricació perd pràcticament tota la verdor... però ja veieu!!! ni així no ens n'hem sortit!! 

Jo vaig  estudiar física però això no entrava al temari jejej miraré de buscar el perquè i us el penjaré.

I també us ensenyaré el resultat final de la solució que hagim escollit

 

vinga que demà és divendres!!!

 

 

 

 

Leer más 0 comentarios

jue

07

nov

2013

vestir portes

si us plau.... no poseu qualsevol maneta a les portes...

la maneta fa que la porta sembli d'un estil o d'un altre... sabeu allò que diuen que mirant les sabates d'algú es pot saber com és aquella persona? doncs amb les manetes passa exactament el mateix!!!

N'hi ha de molts tipus; simples, luxoses, cargolades, rectes, amb pom de ceràmica, daurades, d'acer, cromades, amb frontal o sense frontal... i mil més!!!

Però cada una explica una cosa, i cada una ha de lligar amb un tipus de porta o de decoració general, no s'hi val qualsevol!!

A mi m'agraden els 2 extrems, portes llises lacades blanques amb maneta d'acer recte. Però també m'agrada una porta amb motllures, lacada blanca (a ser possible moooooolta alta, com de palau jejej) i en aquestes portes, la maneta ha de tenir molta personalitat... daurada amb frontal (com a les fotos) o cromada brillant amb molta presència...

Com són les manetes de casa vostre? vaaaaaaa feu una foto i envieu-me-la!!

 

vinga va!!! que ja som dijous!!!

Leer más 1 comentarios

lun

04

nov

2013

va de guix...

avui us ensenyo passos previs al guixaire...

us han dit alguna vegada "no podem empotrar llums perquè el sostre és forjat" ? bé, doncs és possible empotrar llums al forjat!! però no a qualsevol sostre, en aquest ho hem pogut fer pel tipus de bloc utilitzat, al ser buit hem pogut treure la part inferior, després s'hi ha col.locat una placa de guix i ja hi podem empotrar el llum ;) (primera imatge)

A la 2a imatge podeu veure la malla que s'ha col.locat per unir una paret existent amb una de nova construcció. Aquesta malla s'hi col.loca perquè així evitem que el guix s'esquerdi, ja que poden tenir diferents moviments.

A les imatges inferiors hi podeu veure les cantoneres de reforç que s'han de col.locar en els punts més dèbils...

Ja veieu... el guixaire té moooolta feina... però un cop ha passat l'obra fa un canvi impressionant, tot és més gran, més net i més lluminós.

fins la propera!!

 

Leer más 0 comentarios

mié

30

oct

2013

SEGUIMENT...

hola!!!

ja sé que fa moooooolts dies que no dic res!!! però hem continuat treballant!!

us passo fotos perquè veieu el que ha anat passant!! ara ja ho tenim tot gairebé enguixat, tenim la cuina muntada, els armaris encarregats, el parquet col.locat, portes correderes muntades, aixetes empotrades també muntades... i alguna cosa més que us aniré ensenyant poc a poc.

Aquí veureu com hem pogut allargar l'espai per la llar de foc i així ens quedarà més allargada que sempre queda més estètica. Ara ja hi tenim el caixó de parquet muntat i estem pendents que el serraller vingui a muntar l'estructura de ferro... quedarà molt bonica!!

us adunto també unes peces de ferro que vam haver de fer per subjectar les guies de les portes correderes al sostre. Necessitàvem collar-les al forjat perquè quedessin fortes però alhora necessitàvem poder-les anivellar i que quedessin per sota dels conductes de l'aire condicionat que com ja sabeu ens baixa els sostre uns 30cm.

 

i avui fins aquí...

Leer más 3 comentarios

vie

01

mar

2013

compte!!! les claus de pas!!!

Bon dia!!!

avui només us vull dir que si feu una reforma, tingueu en compte tots els detalls!! i un de molt important és la clau de pas general de cada bany i cuina. A mi em sap greu quan veig un bany molt bonic.... i les claus de pas a primera vista... no pot ser!! s'ha de perdre una estona a pensar on col.loquem les claus de pas. Són, en la majoria dels banys, imprescindibles, però podem buscar una manera perquè no es vegin tant... i també podem escollir el model!! n'hi ha molta varietat!!

Jo sempre intento col.locar-les dins d'un armari.... però moltes vegades no és possible o sigui que si s'han de veure m'agrada el model Tricolore Verde de Bossini (imatge més a baix)

 

També us passo dues imatges..... la de l'esquerra és l'aixeta que entre el lampista i jo ens vam inventar per la factoria 27!! i la de la dreta és una idea que m'agrada!! ecodesign!!! aquest model d'aixetes de pas m'encanten!!! però no es poden col.locar a qualsevol lloc....jejejee

 

Per avui res més!!! perquè marxo corrent!! he de tornar a l'obra on he quedat amb el fuster per definir les guies de les portes correderes!! el paleta me les reclama... ja que ell gairebé ja ha acabat! la setmana que vé comença el guixaire i ja tornarem a veure molts canvis!! ja els anireu veient!!

 

Bon cap de setmana!!!

Jo dilluns tinc una presentació o sigui que em tocarà treballar!!

 

 

Leer más 0 comentarios

mar

26

feb

2013

aigua calenta a l'instant!! un sistema pràctic i ecològic!!

bona tarda!!!

com us deia ahir, avui us explico com es pot fer que l'aigua calenta surti al moment d'obrir l'aixeta.... és un sistema pràctic, perquè no perds temps (ni nervis... jejje) esperant que l'aigua surti calenta i també és un sistema ecològic, perquè no gastes aigua per res... i evidentment també repercuteix a la factura de l'aigua!

Doncs aquest sistema és el que em va dibuixar el lampista a la paret i un cop instal.lats els tubs ens queda com a la resta d'imatges, de manera que tenim 3 tubs; un d'aigua freda, un de calenta i el de retorn. Aquest últim és un circuit tancat que va directe a la caldera i arriba a les aixetes de pas. S'hi instal.la una petita bomba amb un rellotge perquè el poguem programar perquè s'engegui una estona abans que hagim de necessitar aigua calenta, això fa que s'encengui la caldera i comenci a circular aigua calenta dins aquest circuit tancat. I per tant, un cop obrim l'aixeta L'AIGUA ENS SURT CALENTA A L'INSTANT!!! ;)

no penseu que és un bon sistema??

s'utilitza sobretot a hotels i hospitals... però en aquests llocs és un xic diferent...

 

 

Leer más 1 comentarios

lun

25

feb

2013

retornem

Bon dia a tots!!!

hem tingut el blog una mica parat.... perquè hem estat treballant en una altra obra, hem fet la reforma de l'ÒPTICA GIRONA, us convido a anar-la a veure, és al C/nou 6 de Girona. Més endavant penjaré les fotos a l'apartat de projectes!! ja en tinc ganes!!! de moment us n'adelanto una més a baix ;)

Doncs tal com us deia, el seguiment de la reforma integral del pis ha estat una mica parat.... però no us penseu que els operaris no hi hagin estat treballant!! tot al contrari!!! tenim gairebé totes les regates per passar instal.lacions fetes, els conductes de l'aire condicionat muntats, cisternes de sanitaris també muntades, instal.lació de l'aigua passada i la cuina definida!!! Poc a poc us ho aniré explicant.

De moment, avui, podeu veure unes quantes regates junt amb les caixes d'instal.lacions, tema que sempre em fa ballar el cap!! perquè posis on les posis, queden malament, i l'instal.lador en posaria moltes i molt grosses i jo no en voldria cap enlloc!! jejjeje és una guerra que tenim a cada obra.... però sempre acabem trobant un terme mig... les ubiquem en llocs on no es veuen tant i llestos!

També tenim muntats els cossos empotrats de les aixetes dels lavabos. Aquest també és un tema delicat, encara que no ho sembli, s'ha de tenir en compte l'alçada de la pica i a quina alçada la volem posar (jo sempre a 90cm d'alçada la part de sobre), però a part d'això també s'ha de tenir en compte la mida que baixa del canyo de l'aixeta, perquè no ens trobem que ens queda massa a prop de la pica i no ens hi càpiguen les mans....

 

Doncs per avui res més... demà us explicaré com és el sistema per fer que l'aigua ens surti calenta al moment.... que és una tema pràctic i ecològic.

 

fins demà!

 

Leer más 4 comentarios

lun

14

ene

2013

visualitzar

Durant la realització d'una obra necessito unes estones per "estar" a l'obra... amb això em refereixo a passar una estona sola en el lloc, sense pressa i imaginar-me que visc allà, i que el que hem projectat anteriorment realment quedarà d'aquella manera...

Necessito visualitzar el projecte al lloc, perquè quan va agafant forma (sobretot si has modficat alguna distribució) és quan tens marge per modificar alguna cosa, potser ara "veus" que un material no ha d'acabar en aquell punt sinó més endavant, o els sostres s'han de dibuixar diferents per racionalitzar-ho al màxim.

També d'aquesta manera pots evitar elements supèrflus, i amb això em refereixo a tapetes, marcs, sòcols, o elements totalment innecessaris... un projecte, i sobretot una vivenda ha de tenir els elements estrictament necessaris. I si es vol fer algun element decoratiu ha de tenir un sentit concret. Cal tenir en compte que allà hi ha de viure algú, i que aquest serà qui li donarà vida a la vivenda.

Per això també és important conèixer el propietari. Per mi és essencial, mentre s'està projectant, tenir present qui habitarà aquell espai, i l'espai s'ha d'adaptar a aquesta persona o família o usuaris... 

I amb això vull dir, que un projecte ha de tenir una línia molt clara i sobretot coherència des de l'inici fins que és habitat.

I això és el que faré aquesta setmana VISUALITZAR!!

0 comentarios

vie

11

ene

2013

patchwork a les parets

Ara és aquell moment on hi ha parets de tots colors, acabats, mides, etc. d'aquí vé el títol sembla que fem patchwork a les parets!!

Són les noves parets que havíem projectat... totes han sigut per aconseguir que un armari sigui més gran, perquè no hi hagi retranquejos o per tancar una porta perquè l'hem desplaçada.

Els operaris van molt depressa a fer parets!! com us deia ahir, ja els hem hagut de marcar les istal.lacions perquè fagin les regates necessàries.

I ara vindran aquells dies en què el lampista tindrà molta feina i que sembla que l'obra queda parada perquè no hi ha canvis molt grans i visuals com fins ara...

ja us aniré ensenyant el passos perquè us en feu una idea...

 

bon cap de setmana!!

0 comentarios

jue

10

ene

2013

el que respirem

mireu... aquests són els conductes de l'aire condicionat que us en parlava l'altre dia.

La instal.lació és de fa uns 30 anys... quan la fibra de vidre interior no es revestia, quan hi hagi els nous col.locats ja us els ensenyaré.

Com veieu estan ben negres... és important canviar-los i ara és el moment.

Heu de pensar que el corrent d'aire que passa pels conductes s'emporta petites partícules de la fibra de vidre i és el que acabem respirant, cosa gens saludable.

 

Tenim noves fotos de l'estat actual de l'obra...demà les publiquem!!

0 comentarios

vie

04

jul

2014

ferro de seda

escala de ferro

Hola a tots!!

Avui tornem amb la reforma que fa uns dies us ensenyava.

Mireu l'escala, es va construir fa uns 15 anys... on els materials d'acabat van ser peces de tarrazo senceres i fusta i ferro per formar la barana. Una escala de 2 trams, on en el canvi de sentit s'arpofita l'espai al màxim i es divideixen els replans en 2 alçades. Això fa que no sigui massa còmode, ja que l'espai que queda per posar els peus és molt petita i triangulada. I a més hi afegim que l'ampada és justa i fa que ens quedi un sota escala poc aprofitable. Sovint trobem que s'hi fan armaris però sempre queden racons difícils de netejar.

Doncs després de barallar-nos unes quantes hores amb el dibuix d'aquesta escala vam trobar una solució pràctica, simple i elegant. I un cop més el ferro ens soluciona un "problema". Ja que construïm una escala de ferro a sobre l'existent, de manera que sense massa enderroc canviem l'estil, la forma i les mides de l'escala!!

 

Leer más 8 comentarios

mié

02

jul

2014

millor una textura que un color

hola!!

avui reculem una miqueta... i us ensenyo com va el pis que vam començar a reformar l'any passat... sí sí!! l'any passat, és una reforma on tot s'està fent a mida i això fa que sigui tot més lent.

En aquestes imatges podeu veure l'arrambador... si recordeu unes portes que us vaig ensenyar que havíem recuperat d'una casa antiga... doncs també en vam aprofitar aquest arrambador, no sabíem si el col.locaríem però li hem trobat un lloc especial en un dormitori polivalent. Ja veieu que el dibuix que fa és bastant recargolat...jeje i de bones a primeres sembla que no hagi de quedar bé en un pis on tot és tant blanc i llis, però un cop pintat tot blanc com la paret queda preciós!!

Sovint pensem que si pintem una paret d'un color donem vida a un espai, doncs no, el que fem moltes vegades és empetitir el lloc a no ser que el color tingui una funció concreta.

JO SEMPRE DIC QUE ÉS MILLOR UNA TEXTURA QUE UN COLOR, JA QUE DÓNA RIQUESA A L'ESPAI.

Leer más 0 comentarios

mié

04

jun

2014

pel davant i pel darrera

pel davant i pel darrera

Hola a tots!!

aquest bany va taaant ràpid que quasi no em dóna temps d'escriure el que passa!!

Pel davant i pel darrera és el que veieu en aquesta imatge... normalment per passar instal.lacions fem regates a les parets, passem el tub corrugat necessari i després tapem però a vegades per fer-ho més senzill es pot fer això. I això és un punt de llum que volem posar a la paret de l'escala on ara no n'hi ha cap. A l'esquerra veieu on hem marcat on el volem i a la dreta veieu la paret del darrera, on des de l'interruptor fem sortir el tub corrugat fins al punt marcat, i fent uns foradets va passant per dintre les totxanes.

Al post anterior pensàvem que avui ja trobaríem el plat de dutxa acabat però no ha estat així ja que al bany de la planta baixa hi ha hagut sorpreses... (que us explicaré al proper post) i no hi ha hagut temps per fer el plat de dutxa.

Però us ensenyo la planta de l'habitació principal tal com quedarà.

Leer más 1 comentarios

vie

30

may

2014

circuit rutinari matinal

Hola a tots!!

arranquem nou projecte!! aquesta setmana hem començat la reforma d'una vivenda. No és una reforma integral, actuem en diversos punts que us aniré ensenyant.

Hem començat pel bany principal situat a la planta superior, aquí el veieu tal com és ara. El canvi principal que ens demanaven era canviar la banyera per un plat de dutxa. La nostra proposta ha anat una mica més enllà i plantegem obrir un pas del bany al vestidor que actualment és a l'habitació del costat. Creiem més pràctic tenir el vestidor a prop del bany, ja que normalment el circuit rutinari matinal... (per dir-ho d'alguna manera... jjejej) és WC-DUTXA-LAVABO-VESTIDOR-LAVABO  i cap a la cuina a esmorzar o ràpid a treballar no???

Ens hem trobat amb una paret estranya... ja que temps enrera aquest bany no existia i era terrssa, per tant la paret on hi hem de fer el pas era paret de façana i a més també hi passa el tub de l'extractor de la cuina. Això es fa plantjar el resultat un cop repiquem la paret i sapiguem exactament per on passa la xemeneia i com és aquesta paret de façana.

Leer más 14 comentarios

mié

23

abr

2014

i finalment.... CASA MARIA

paviment hidràulic
Leer más 2 comentarios